By Cosentino

Dekton: Lika tålig som snygg

Dekton är det absolut tåligaste materialet i vårt sortiment och perfekt för dig som vill ha stort svängrum i köket. Skivan tål värme och du kan ställa heta objekt direkt på ytan. Skivan är även exceptionellt reptålig och det ska väldigt mycket till för att du ska kunna orsaka skada på den. Att den dessutom är tunnare än våra andra bänkskivor ger dig också stor flexibilitet när det kommer till design- och installation. Som om inte detta vore nog är våra bänkskivor från Dekton även UV-beständiga, vilket innebär att färgen inte bleknar när de utsätts för solljus. Detta gör också att Dekton passar perfekt för utomhusbruk. Prata med oss så berättar vi mer om hur du kan utnyttja Dekton i just ditt projekt!

Hitta rätt storlek

Dektonskivorna sågas efter dina behov och kan därför användas till både små och stora projekt. Dess mycket stora utgångsformat ger dig möjligheter att skapa fantastiska lösningar samtidigt som du minimerar antalet skarvar.

Tillgängliga storlekar:
Upp till 3200×1400 mm

Hitta rätt tjocklek

Vi erbjuder Dektons skivor i flera olika tjocklekar som enkelt kan anpassas till vad du ska använda skivan till, vilken känsla du vill uppnå och hur det slutgiltiga resultatet ska bli. Observera att alla färger inte finns i alla storlekar.

Tillgängliga tjocklekar:
4 mm | 8 mm | 12 mm | 20 mm | 30 mm

*Observera att alla sorter/färger inte tillgängliga i alla mått. Mer information om dina valmöjligheter hittar du inne på respektive produktsida. 

Tillgängliga ytbehandlingar

En stilren finish som är lika elegant som snygg med sin glittrande lyster och släta utseende. Både känsla och utseende står sig över tid.

En stilren men lite kaxigare finish. Ger en betydligt plattare upplevelse än polished utan att djupet i färgen eller färgerna hos din bänkskiva försvinner. Perfekt för dig som söker en något mer robust känsla.

Ger ytan en sammetslen känsla. Lika snygg att se på som behaglig att vidröra. Passar både kök och badrum. 

The Grip+ är en behandling som enbart rekommenderas för golv som kräver en antihalklösning. Utmärkt för exempelvis badrum, duschar, poolområden och liknande. 

*Observera att alla ytbehandlingar inte är tillgängliga för alla sorter/färger. Mer information om dina valmöjligheter hittar du inne på respektive produktsida.

Mer om Dekton

Dekton tillverkas av spanska Cosentino Group och är en vidareutveckling av det som kallas mineralkomposit. Till skillnad från mineralkomposit som till exempel Silestone, innehåller Dekton inget bindemedel. Det gör att Dekton som sagt både tål hög värme och UV-ljus. Dekton är även väldigt motståndskraftigt mot fläckar och enkel att rengöra, vilket gör att materialet lämpar sig perfekt som bänkskiva i köksmiljö men också som golv- och väggbeklädnad, såväl inom- som utomhus.

REP- OCH NÖTNINGSBESTÄNDIG

Dektonskivor är tuffa. De har hög tolerans mot nötning samt hög beständighet mot repor. Även om din bänkskiva inte kommer att ta skada av dina hushållsbestyr rekommenderar vi att du använder skärbräda men då för att skydda dina husgeråd snarare än skivan. Dektonskivor passar både i privata hem och offentliga rum. Dektons finish kommer att hålla under hela produktens livslängd.  

UV-BESTÄNDIG

Alla skivor från Dekton är extremt tåliga mot ultraviolett strålning. Det gör att färgen inte bleknar över tid, något som gör en Dektonskiva till ett säkert val för både inom- och utomhusbruk.

FLÄCKBESTÄNDIG

Tack vare Dektonskivans låga porositet är ytan mycket fläckbeständig. Det betyder att den står emot fläckar från såväl vardagsbestyr som olika kemikalier på ett effektivt vis. Även fläckar från till exempel vin, kaffe, bläck och rost kan enkelt avlägsnas.

BRAND- OCH VÄRMEBESTÄNDIG

Skivor från Dekton är mycket tåliga mot höga temperaturer. Varma verktyg, elapparater, pannor och kastruller kan alla placeras direkt på skivan utan att den tar skada. Du kan till och med bränna av en brûlée utan att vara orolig för din skiva. 

TEMPERATUR-BESTÄNDIG

Den låga värmeutvidgningskoefficienten hos Dektonprodukter gör dem resistenta mot snabba temperaturförändringar – från extremhetta till extremkyla. Denna beständighet mot temperaturförändringar gör Dekton till ett utmärkt material, även för de allra kallaste miljöerna.

Har du bestämt dig?

Vet du vad du vill ha och är redo för nästa steg? Klicka på knappen nedan för att komma vidare till offert och beställning!