Kvartsit

Slitstarkt & vackert

Kvartsitens egenskaper

Naturligt Stark

Kvartsit är ett naturmaterial som både är hårdare och tätare i sin struktur jämfört med marmor och granit. Tack vare sin hårdhet är materialet mycket motståndskraftigt mot fläckar och repor samtidigt som det tål hög värme. Egenskaper som gör materialet väl lämpat som bänkskiva i ett kök.

naturligt unik

Kvartsit är ett bra alternativ för dig som både ställer höga krav på funktion och vill omge dig med vackra färger och mönster. Varje bänkskiva blir ett helt unikt litet konstverk i sig, och av den anledningen kan det vara en god idé att besöka vårt lager för att välja ut just din råskiva. Har du svårt att ta dig hit kan vi alltid skicka bilder. 

Hitta rätt storlek

Våra kvartsitskivor finns tillgängliga i en mängd olika format. Vi sågar efter era behov och tar hand om alltifrån bänkskivor och köksöar till fönsterbänkar.

Tillgängliga storlekar:
Upp till 3000×1900 mm

Hitta rätt tjocklek

Vi erbjuder kvartsitskivor i flera olika tjocklekar. Vilken du väljer beror såklart på vad du ska använda skivan till, vilken känsla du vill uppnå och hur det slutgiltiga resultatet ska bli.

Tillgängliga tjocklekar:
20 mm | 30 mm

*Observera att alla sorter/färger inte finns tillgängliga i alla storlekar och tjocklekar. Mer information om dina valmöjligheter hittar du inne på respektive produktsida.

Hitta rätt ytbehandling

Blank eller matt? Valer är ditt

Blank

En blankpolerad bänkskiva är lika elegant som snygg med sin nästan glittrande lyster och släta look. Dessutom står sig både känsla och utseende över tid. Den blankpolerade ytan är även den mest tåliga, vilket beror på att bänkskivans porer täpps till. Förutom en vacker yta får du en bänkskiva som är extra tålig mot etsning och fläckar.

Matt

Färgerna hos en matt bänkskiva upplevs som lite plattare än en blankpolerad efter som den inte reflekterar ljuset på samma sätt. I gengäld är den både snygg, stilren och lite kaxig. En bänkskiva med matt yta är inte riktigt lika tålig som en blankpolerad eftersom porerna inte täpps till på samma vis när den behandlas.

*Observera att alla ytbehandlingar inte är tillgängliga för alla sorter/färger. Mer information om dina valmöjligheter hittar du inne på respektive produktsida.

Har du bestämt dig?

Vet du vad du vill ha och är redo för nästa steg? Klicka på knappen nedan för att komma vidare till offert och beställning!