Marmor

En första klassens klassiker: Marmor

Marmor är relativt mjuk jämfört med exempelvis kvartsit, Silestone och Dekton, och är därför känslig mot etsning och fläckar. Många anser dock att det är just detta som gör att en bänkskiva av marmor bara blir snyggare med åren. Ju längre tid som går, desto mer karaktär får din bänkskiva. För trots att marmorn är känslig används den i stora delar av världen till alltifrån bänkskivor, till vägg- och golvbeklädnader. Kanske för att den bidrar med en känsla av lyx och elegans som aldrig går ur tiden. 

Marmor bildas när kalksten utsätts för högt tryck och höga temperaturer under lång tid. Ren marmor är helt vit men det är vanligt att den blandas med andra mineraler och stensorter under den långa perioden av högt tryck. Resultatet blir ett brett spektrum av vackra färger och tjusiga mönster. Det så kallade ”marmorerade” mönstret.

Hitta rätt storlek

Marmorbänkskivor finns i många olika storlekar och sågas efter behov. Dess stora utgångsformat ger goda möjligheter att minimera antalet skarvar.

Tillgängliga storlekar:
Upp till 3300×2000 mm

Hitta rätt tjocklek

Vi erbjuder marmorbänkskivor i tre olika tjocklekar. Vilken du väljer beror såklart på vad du ska använda skivan till, vilken känsla du vill uppnå och hur det slutgiltiga resultatet ska bli.

Tillgängliga tjocklekar:
20 mm | 30 mm | 40 mm

*Observera att alla sorter/färger inte finns tillgängliga i alla storlekar och tjocklekar. Mer information om dina valmöjligheter hittar du inne på respektive produktsida.

Har du bestämt dig?

Vet du vad du vill ha och är redo för nästa steg? Klicka på knappen nedan för att komma vidare till offert och beställning!