Ägarna Berättar

Historien om A&O

om oss

Hej, kul att du hittade till oss på A&O Marmor och Granit!

Eftersom du klickade på den här rubriken är du förmodligen nyfiken på vilka vi är som driver företaget, hur vi hamnade här och vart vi är på väg.

Vi, är bröderna Stefan Olsson och Jonas Andersson från det lilla fiskeläget Lerberget i nordvästra Skåne. Knappt 20 år fyllda och med noll kronor på sparkontot kom vi 2001 på den briljanta idén att starta  ett stenhuggeri. Jonas hade då ett års erfarenhet från branschen medan Stefan precis avslutat en ekonomutbildning. Förutsättningarna var inte de bästa men man ska aldrig underskatta ungdomlig entusiasm och brist på konsekvenstänkande. Efter ett lån på 50 000 från föräldrarna och en klapp på axeln satte vi igång.

Startgroparna för a&O

De första fyra åren var det hårt jobb och nudlar på menyn medan vi byggde upp ett mindre nätverk av återförsäljare för våra bänkskivor. Många av dessa återförsäljare jobbar vi med än idag! Besök gärna deras fina köksutställningar runt om i södra Sverige.

Bänkskivorna, som på den här tiden uteslutande tillverkades i marmor och granit, köptes från det lokala stenhuggeriet i Helsingborg. På dagarna mätte och monterade vi medan faxen gick varm på nätterna när dagens offerter skulle räknas och skickas ut.

Så småningom hade vi sparat ihop nog med pengar för att 2005 öppna upp vår egen verkstad i Åstorp där vi lyckats hyra en mindre lokal med tillhörande kontor och utställning. Jonas som är en händig man tog rollen som produktionschef medan den mindre händige brodern Stefan fick ta hand om kontoret. Personal anställdes och såg, fräs och råmaterial köptes in med stor vånda. Skulle vår affärsidé fungera, hade vi räknat rätt?

Räknat rätt hade vi gjort men de första åren bestod till stor del av “learning by doing” och ingenting gick lättare av den finanskris som drog över världen. Men framåt 2010 hade vi fattat galoppen samtidigt som konjunkturen vände uppåt. Vi var inte längre lika unga men framtidstron var det inget fel på när vi bad Skanska bygga oss en ny lokal på granntomten i Åstorp. Äntligen fick vi den skräddarsydda lokal vi länge hade drömt om och där vi efter flera utbyggnader finns än idag.

Nya lokaler och utrymme för att växa

I de nya lokalerna tog verksamheten fart när vi förutom natursten valde att även satsa på moderna kompositmaterial. Silestone och senare Dekton lades till i sortimentet. Vi förstod att det fanns ett sug efter annorlunda material så tillsammans med våra italienska leverantörer introducerade vi 2015 naturmaterialet kvartsit i Sverige. Ett material som sedan dess varit en av företagets snabbast växande produkter, med sina unika färger, mönster och egenskaper.

Runt 2015 fick vi också båda barn och på köpet kom ett miljösamvete. De kommande åren installerade vi solceller för att bli självförsörjande på grön el och i verkstaden byggdes ett slutet system för vattenåtervinning. Transporterna av råmaterial från Italien lades om från lastbil till järnväg och här hemma började vi tanka våra transportbilar med miljödiesel. Nästa steg är redan taget där målet är att elektrifiera hela företagets fordonsflotta.

Drygt 20 år efter starten är det de två bröderna med gråstänk i skäggen, som tillsammans med fantastisk personal, oförbrutet jobbar vidare mot nya mål. En större verkstad och en häftigare utställning ligger på ritbordet samtidigt som kvalitets- och miljöarbetet mer än någonsin är i fokus. I sortimentet gör nya spännande material entré såsom Caesarstone, Bricmate och exklusiv marmor från världens alla hörn.

Har du läst ända hit? Bra jobbat och tack!

Hoppas att vi en vacker dag får se dig som kund. Vårt team står redo att hjälpa dig med allehanda funderingar som rör bänkskivor till kök och bad. Nöjda kunder är det bästa vi vet och vi kommer jobba stenhårt för att även du ska bli det!

Hjärtligt välkommen till oss önskar Stefan och Jonas.

Våra arbetsområden

Vi erbjuder full service. Vi utför måttagning, leverans och montering i Skåne, Halland, Småland, Västergötland, Blekinge samt Stockholm och Mälardalen.

Bor du högre upp i landet? Var inte orolig. Vi skickar gärna en bänkskiva till dig ändå. Givetvis varsamt emballerad och levererad med fristående åkeri.

Kontakta oss eller någon av våra återförsäljare vid eventuella frågor!

Hör av dig!

Det finns många sätt att komma i kontakt med oss och vi svarar gärna på frågor och funderingar över både mejl och telefon. Du kan även trycka på knappen nedan, så kommer du till vårt kontaktformulär.

Tel: 042-13 28 76
[email protected]

Här finns vi

Kom gärna och hälsa på oss och ta en titt i vår 300 m² stora utställning. Där kan du får en ännu bättre känsla för våra olika material och välja precis den bänkskiva som du vill ha. Självklart finns vår duktiga och trevliga personal på plats för att ge dig personlig och professionell hjälp för att du ska kunna välja rätt bänkskiva för ditt projekt!

Vi tänker på miljön

Vi jobbar sedan många år tillbaka för att minska vår påverkan på miljö och klimat. Vi vill vara ledande i vårt miljöarbete och vara det där exemplet som branschen vill ta efter. Klicka gärna på länken för att läsa mer om vad vi gjort hittills och vad vi planerar att göra framöver!