By Cosentino

Silestone:
Vackra Bänkskivor av hög kvalitet

Kvalitet- & miljöcertifierade

Hitta rätt storlek

Våra Silestone-skivor finns tillgängliga i en mängd olika format. Vi sågar efter era behov och tar hand om alltifrån bänkskivor och köksöar till fönsterbänkar. 

Tillgängliga storlekar:
Upp till 3250×1590 mm

Hitta rätt tjocklek

Vi erbjuder Silestone-skivor i flera olika tjocklekar så att de enkelt kan anpassas till vad du ska använda skivan till, vilken känsla du vill uppnå och hur det slutgiltiga resultatet ska bli.

Tillgängliga tjocklekar:
12 mm | 20 mm | 30 mm

*Observera att alla sorter/färger inte tillgängliga i alla mått. Mer information om dina valmöjligheter hittar du inne på respektive produktsida. 

Tillgängliga ytbehandlingar till Silestone

En stilren finish som är lika elegant som snygg med sin glittrande lyster och sitt släta utseende. 

En strukturerad yta som skapar en mjuk effekt på ett hårt material. Utstrålar naturlig skönhet och smakfullhet.

En rustik struktur som behåller samma mjuka och lena känsla samtidigt som den ger ett robust intryck och en mycket attraktiv yta.

*Observera att alla ytbehandlingar inte är tillgängliga för alla sorter/färger. Mer information om dina valmöjligheter hittar du inne på respektive produktsida.

Upptäcksilestone och dess egenskaper

Silestone tillhör gruppen mineralkomposit och kommer i över 60 olika färger samt i tre tjocklekar (12, 20 och 30 mm). Ytan kan fås som blankpolerad (Polished), Suede (Mattslipad) eller Volcano (extra textur). Materialet består av 94 % kvarts, det vill säga samma huvudbeståndsdel som finns i granit. Silestone är mycket tåligt och har en bakterieavstötande yta, vilket gör att den lämpar sig mycket väl som bänkskiva i köksmiljö. Råmaterialet tillverkas av spanska Cosentino Group men all bearbetning sker hos oss på A&O Marmor och Granit i Åstorp. Se videon nedan om Silestones senaste innovation – HybriQ+

REP- OCH NÖTNINGSBESTÄNDIG

Silestoneskivor är mycket tuffa, ja till och med tuffare än granit. Men även om de är extremt robusta och har hög tolerans mot både nötning och repor bör du ändå behandla din bänkskiva med viss försiktighet. Du kan till exempel inte ställa varma kastruller och stekpannor direkt på skivan. Är du ute efter den typen av tålighet är Dekton kanske istället rätt val för dig. Silestone passar både i privata hem och offentliga rum. Prata med oss så hjälper vi dig hitta rätt bänkskiva för just dina behov. 

FLÄCKBESTÄNDIG

Tack vare Silestoneskivornas låga porositet samt N-boost-teknologi är ytan mycket fläckbeständig. Det betyder att den mycket effektivt motstår fläckar från hushållsanvändning såsom syror, kaffe, vin och rost. Med N-boost-teknologin absorberas inte vätskor av bänkskivan utan samlas som droppar ovanpå ytan så att de enkelt kan torkas bort. 

Har du bestämt dig?

Vet du vad du vill ha och är redo för nästa steg? Klicka på knappen nedan för att komma vidare till offert och beställning!