Natursten

Vackra Stensorter från naturen

Klä ditt kök med skönhet från naturen

Natursten är ett material som bryts i stora block, sågas i skivor och ytbehandlas. Avvikelser i nyans, mönster och ytstruktur förekommer, vilket gör varje skiva unik. En av fördelarna med bänkskivor i natursten är att de är slitstarka och enkla att leva med. De kräver minimalt med underhåll och tål det mesta.

Fem vackra material av natursten

KVARTSIT
KALKSTEN
MARMOR
GRANIT
SENSA

Gör din natursten Extra tålig

Fråga efter vår populära nanoimpregnering om du vill ha en extra tålig yta. Passar extra bra till marmor och kalksten som är lite känsligare än annan natursten.

Sortiment

Välj bland fyra snygga ytbehandlingar

Blank

En blankpolerad bänkskiva är lika elegant som snygg med sin nästan glittrande lyster och släta look. Dessutom står sig både känsla och utseende över tid. Blankpolering är även den mest tåliga av våra fyra ytbehandlingar, vilket beror på att stenens porer täpps till. Förutom en vacker yta får du en bänkskiva som är extra tålig mot etsning och fläckar.

Läder

En finish som är lika snygg som behaglig att ta på. Denna ytbehandling ger ett lite rustikt intryck men är fortfarande väldigt stilren. Precis som hos en mattpolerad bänkskiva täpps inte porerna till vid denna ytbehandling, vilket gör skivan känsligare mot fläckar och etsning.

Matt

Färgerna hos en matt bänkskiva upplevs som lite plattare än en blankpolerad efter som den inte reflekterar ljuset på samma sätt. I gengäld är den både snygg, stilren och lite kaxig. En bänkskiva med matt yta är inte riktigt lika tålig som en blankpolerad eftersom porerna inte täpps till på samma vis när den behandlas.

Antik

Av våra fyra ytbehandlingar är denna den råaste och grövsta. Den ger ett ännu rustikare intryck än övriga behandlingar och visar upp bänkskivan i sitt kanske mest naturliga tillstånd, med undantag för en helt obehandlad skiva. Inte heller denna ytbehandling täpper till stenens porer, vilket gör den känsligare för fläckar och etsning.

*Observera att alla ytbehandlingar inte är tillgängliga för alla stensorter. Mer information om dina valmöjligheter hittar du inne på respektive produktsida.

Har du bestämt dig?

Vet du vad du vill ha och är redo för nästa steg? Klicka på knappen nedan för att komma vidare till offert och beställning!