Granit

Granit: En tidlös klassiker

Granit är en naturligt tuff och hård stensort, om man jämför med till exempel marmor. Det är en av de vanligaste bergarterna på den kontinentala jordskorpan och går därför att hitta runt om i världen. Granitens vackra och varierande färger skapas av naturen och de mineraler som finns på den plats där graniten bryts. 

Förmodligen är det en kombination av granitens tillgänglighet, goda egenskaper och breda färgregister som gjort den till en omtyckt och tidlös klassiker. Enligt många blir denna natursten även bara vackrare med åren.

Granit är en mycket hård stenart som vanligtvis är sprickfri när den bryts. På grund av detta har den god motståndskraft mot stötar, tryck och repor.

Hitta rätt storlek

Våra granitskivor finns i många olika storlekar och sågas efter behov. De finns även i riktigt stora format som passar dig som vill minimera antalet skarvar.

Tillgängliga storlekar:
Upp till 3400×2000 mm

Hitta rätt tjocklek

Vi erbjuder granitskivor i tre olika tjocklekar. Vilken du väljer beror såklart på vad du ska använda skivan till, vilken känsla du vill uppnå och hur det slutgiltiga resultatet ska bli.

Tillgängliga tjocklekar:
20 mm | 30 mm | 40 mm

*Observera att alla sorter/färger inte finns tillgängliga i alla storlekar och tjocklekar. Mer information om dina valmöjligheter hittar du inne på respektive produktsida.

Har du bestämt dig?

Vet du vad du vill ha och är redo för nästa steg? Klicka på knappen nedan för att komma vidare till offert och beställning!