Bänkskivor till utekök

Vilken ska du välja?

En bra bänkskiva för utomhusbruk kännetecknas av många saker. Framför allt sin tålighet mot de påfrestningar som kan förekomma ute bland elementen. En bänkskiva till utekök måste kunna motstå att bli missfärgad av solljus, fågelspillning, snö och regn m.m. samtidigt som den är snygg och vackert komplimenterar sin omgivning. Den måste även utsöndra och skapa en inbjudande känsla som bidrar till att man vill spendera tid i sitt fina utomhuskök. För där finns få saker lika trevliga som att laga och äta middag utomhus. Allra helst med familj och vänner på soliga vårdagar och varma sensommarkvällar.

Vilken bänkskiva passar bäst för utekök?

Då du tekniskt sett kan ha samtliga av våra material utomhus finns där några nackdelar med vissa och väldigt starka fördelar med andra. Och eftersom valmöjligheterna är så många finns vi här för att hjälpa dig hitta rätt bänkskiva för ditt utekök.

Utekök av natursten

Väljer du ett naturstensmaterial är det stor risk att materialet missfärgas av tidigare nämnda påfrestningar då dessa material ofta är relativt fläckkänsliga. Marmor, som ett exempel, är en mjuk stensort och är därav lite extra känsligt. Dock finns det personer som tycker att naturstensmaterial som utsätts för dessa påfrestningar bara blir snyggare med tiden, att det bidrar till stenens karaktär och charm.

Utekök av dekton

Vill du däremot att bänkskivan i ditt utekök ska behålla sitt ursprungliga utseende rekommenderar vi en Dekton-skiva. Ett kompositmaterial som passar perfekt för utekök. Eftersom det är ett väldigt fläckbeständigt material och de flesta fläckar går att torka bort med en trasa. Dessutom har det även en hög tolerans mot nötning och repor samt mycket god värmebeständigthet. Så du behöver aldrig oroa dig för att bänkskivan tar skada av vassa grillredskap eller varma pannor. Dekton är också resistent mot UV-ljus och riskerar inte att bli missfärgad av att vara ute i solen.

Lättstädat Utekök

Ett utekök med en Dekton-bänkskiva är dessutom väldigt lättstädat när grillsäsongen drar igång. På grund av dess goda egenskaper och tålighet går det till och med bra att spola av ytan med en högtryckstvätt. Smidigare vårstädning än så får du leta efter! Och därför är vår rekommendation av bänkskiva till utekök en Dekton.

Dela artikeln:

Följ oss:

Läs även:

Drömmer du om en köksö?
10 Anledningar att välja kvartsit
I Rampljuset: Meridian Blue Kök
I Rampljuset: Verde Maritaca Kök