Byt bänkskiva i IKEA kök

Har du ett befintligt Ikea kök och går i renoveringstankar? Då har vi goda nyheter!

En totalrenovering är inte nödvändig för att uppdatera och uppgradera ditt Ikea kök. Ett enkelt byte av bänkskiva kan göra underverk för ditt kök. Låt stommar och luckor vara och välj den bänkskivan som passar bäst hos dig. Kanske passar du på att fräscha upp luckorna med en stänk färg bara, medan du ändå är igång

Val av material

I vårt sortiment har vi en hel del olika material att välja mellan, med allt från natursten till komposit. Vilket kan göra det svårt att bestämma sig för en bänkskiva. Men du behöver inte oroa dig, vi hjälper dig mer än gärna hitta rätt val för dig.

Vill du börja med att göra mer efterforskning på egen hand kan vi rekommendera att läsa denna artikeln: ”Vilka bänkskiva är bäst?

Demontering och montering

Vi hjälper dig med bytet av din bänkskiva. Hela vägen från demontering av den gamla till montering av den nya och allt där emellan. Våra skickliga samarbetspartners löser demontering snabbt och enkelt. Därefter kommer våra måttare ut och mäter för att er nya bänkskiva ska få den perfekta passformen i ert Ikea kök. Sedan är dags för våra duktiga montörer att göra sitt och sätta bänkskivan på plats. Så det tuffaste ni behöver göra är bara att välja material. Resten löser vi.

Unerhåll av bänkskiva

Efter du uppgraderat ditt Ikea kök med en ny vacker bänkskiva vill du förstås hålla den i tipptopp skick en lång tid framöver. Men hur du håller din nya bänkskiva ren och fin beror helt och hållet på vilket material du valt. I de allra flesta fall är det inga större svårigheter. Känner du för att djupdyka i det redan nu kan du läsa våra skötselråd om alla olika material här.

Ta ditt ikea kök till nästa nivå

Känner du att enbart byte av bänkskivan inte tillfredsställer förändringssuget tillräckligt finns där sätt att ta ditt Ikea kök till nästa nivå. Välj till en stänkpanel, eller varför inte en heltäckande väggpanel, av samma material som bänkskivan. En både snygg och funktionell lösning och en tveklös nivåhöjare för ditt kök.

Dela artikeln:

Följ oss:

Läs även:

Bänkskiva – hur mycket överhäng?
I Rampljuset: Norrvange Light Grey
I Rampljuset: Dekton Bergen Kök
10 Anledningar att välja kvartsit
Drömmer du om en köksö?
Hur rengör man marmor?