I Rampljuset: Dekton Bergen Kök

Efter 15 år blev det en glänsande blank Dekton-bänkskiva vid namn Bergen som fick äran att pryda detta kök efter renovering.

En bänkskiva med ett intensivt och livligt mönster, som tack vare det vita köket, ges gott om utrymme att synas. Mörka, spräckliga ådringar som sträcker sig som blixtar över ytan gör den till en självklar fokuspunkt i hela rummet. Det enkla, vita men stilrena köket binder snyggt ihop den vita färgen från resten av rummet med bänkskivan och bidrar ytterligare till att göra den till fokuspunkten.

En tålig bänkskiva

Är bänkskivans tålighet och beständighet av stor vikt är Dekton ett rogivande val. Skivan tål värme och du kan ställa heta objekt direkt på ytan. Skivan är även exceptionellt reptålig och det ska väldigt mycket till för att du ska kunna orsaka skada på den. Tack vare Dektonskivans låga porositet är ytan också mycket fläckbeständig. Det betyder att den står emot fläckar från såväl vardagsbestyr som olika kemikalier på ett effektivt vis. Även fläckar från till exempel vin, kaffe, bläck och rost kan enkelt avlägsnas.

En bänkskiva som både är snygg och lätt att leva med helt enkelt.

Unerhåll av bänkskiva

Tack vare bänkskivans beständighet och mycket praktiska egenskaper är den också väldigt enkel att underhålla. För normal rengöring rekommenderars användning av Q-Action tillsammans med en mjuk rengöringssvamp. Om du inte har den här produkten är det bästa alternativet att använda vatten och neutral grönsåpa.

Dela artikeln:

Följ oss:

Läs även:

Bianca Ingrossos Kök
Vilka Bänkskivor Är Bäst?
I Rampljuset: Norrvange Light Grey
Bänkskivor till utekök
Vilken bänkskiva är billigast?
10 Anledningar att välja kvartsit